Befektetésekre használják a többletet

Mindössze három napirendi pontról döntöttek a nagyváradi önkormányzati képviselők a január 8-án, kedden megtartott rendkívüli tanácsülésen.

A szociáldemokrata párti tanácstagok mindhárom határozati javaslat szavazásánál tartózkodtak, az RMDSZ önkormányzati képviselői pedig a második, az önkormányzati alkalmazottak alapbérét rögzítő határozattervezet voksolásakor tették ezt a váradi helyi tanács idei első, rendkívüli ülésén.

Az első határozatban a 2018-as költségvetési többlet felhasználást határozták meg, a 76,8 millió lejt a 2019-es befektetésekre (nincs közelebbről meghatározva, melyek ezek) fordítják, illetve ideiglenesen azokat a hiányokat fedezik belőle, melyek a kifizetések és a bevételek érkezése között keletkeznek.

A polgármesteri hivatalban és az alárendelt intézményekben is emelkedtek a bruttó bérek, ezek függenek a közalkalmazottak besorolásától is. Az II-es fokozattal rendelkező igazgató idéntől például 7572 lejt, a I-es fokozatú 7551 lejt keres, egy aligazgató vagy főkönyvelő bére 7447 (II.) vagy 7343 (I.) lej, de egy raktáros vagy kasszás is 3525 lejt kap, kezdődként pedig 3395 lejt. A legalacsonyabb alapbér 2645 lej, ezt a szakképzetlen munkások kapják.(http://www.oradea.ro/fisiere/module_subpagini_fisiere/1410/pct.%202.pdf

A harmadik határozattervezettel a Zöldfa (ma V. Alecsandri) utca 21. szám alatti épület lépcsőházának megerősítésére, illetve homlokzatának felújítására hagytak jóvá áfa nélkül 870,2 ezer lejt. Az ülés után Ilie Bolojan polgármester elmondta: ha nem kell sürgős döntést hozniuk, a januári rendes ülését 30-án vagy 31-én tartja majd meg a váraid önkormányzati képviselő-testület.

2019.01.08
Galéria