https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=953
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Gazdaság
2019.02.26

Felújíthatják a hegyvidéki útszakaszokat

A tervezett időpontban, február 25-én hétfőn aláírták az észak-erdélyi regionális turisztikai út két Bihar megyei szakaszának tervezési és kivitelezési szerződését, számolt be a Bihar Megyei Tanács sajtószolgálata.

Amint arról már beszámoltunk, az első, 43,3 kilométer hosszú útszakasz Belényestől Biharfüredig, onnan a Jád-völgyi vízgyűjtő tóig tart. Ennek tervezése és kivitelezése áfa nélkül 84 millió lejbe kerül, tervezésre hat, a kivitelezésre pedig 36 hónapjuk lesz a cégeknek. A második, a Jádremete és a Dregán völgye közötti útszakasz 12,8 kilométer hosszú, elkészítése 21,6 millió lejbe kerül áfa nélkül. A tervezésre szintén hat, a kivitelezésre pedig 24 hónapjuk lesz a nyertes cégeknek. Mindkét útszakaszt ugyanaz a vállalatcsoport tervezi meg és készíti el: a vezető partner a Drumuri Orășenești Rt., a partnerségben részt vesz még az MBS Group Kft., az Aquacons Kft. és a D’agostino Angelo Antonio Costruzioni Generali Kft. A költségeket a Regionális Operatív Programon keresztül fedezik.

Az aláírás kapcsán Ioan Mang, a Bihar megyei önkormányzat alelnöke elmondta, hogy a megye hosszabb távú fejlődése miatt is fontos lépés a szerződések aláírása. A hegyvidéki útvonalak felújítása a térség gazdasági és turisztikai fejlődéséhez vezet, a munka pedig remélhetőleg legkésőbb 2023 őszéig elkészül, tette hozzá.