https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=912
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad
Rovat: Közélet, Gazdaság
2019.02.06

Pályázhat a megye a tudományos parkra

Elfogadta a pályázáshoz szükséges határozatokat a Bihar megyei önkormányzat képviselő-testülete szerdai rendkívüli ülésén.

A megyei tanács februári rendkívüli ülésén 31 tanácstag jelent meg a 34-ből, és ez alkalommal vita nélkül és egyhangúlag hagyták jóvá mindkét napirendi pontot, melyre a mintegy hétmillió euró értéktű projekt pályázati dokumentációjához szükség volt. Jóváhagyták a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Egyetem és a Bihari Ipari Parkok Kft. közötti szerződést, melynek célja, hogy létrehozzák a Bihari Tudományos és Technológiai Parkot, illetve a parknak adtak ingyenes használatra 7622 négyzetméternyi területet a nagyváradi Ceyrat utcában.

Az ülés után Pásztor Sándor megyei tanácselnök elmondta, hogy mivel a januári tanácsülésen nem jelent meg a liberális frakció, és közel a leadási határideje a megyei önkormányzat által benyújtandó, hétmillió eurós pályázatnak, ezért hívta össze a rendkívüli ülést. Úgy tűnik – nyilatkozta a megyei elöljáró –, felfogták a kollégák, hogy ha nem szavaznak meg a megyének fontos projekteket, azzal senki nem nyer. A tanácselnök hozzátette: a határozatok birtokában idejében benyújthatják a projektet, csütörtökön pedig találkozik az Északnyugati Fejlesztési Régió vezetőjével, Marcel Boloşsal itt Nagyváradon.