https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=843
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hitélet
2019.01.07

Szentségimádás, virrasztás, továbbképző, áldásosztás

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. 2019. január 10-én 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Virrasztás a székesegyházban

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére január 11-én, pénteken 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök lesz.

Szakmai továbbképző pedagógusoknak

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja január 11–12. között továbbképzőt szervez hitoktatóknak, egyházi iskolában tanítóknak, pedagógusoknak a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. A program során választ kapnak arra, hogyan tanítsanak–neveljenek úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjanak át. A meghívott előadó Uzsalyné Pécsi Rita PhD feleségként, négy gyermek édesanyjaként, gyakorló pedagógusként és a szakterület elismert kutatójaként keresi a válaszokat erre a kérdésre. A képzésen előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni.

Jubiláns házasok megáldása a székesegyházban

A vízkereszt utáni vasárnapon Urunk megkeresztelkedésének ünnepével fejeződik be a karácsonyi ünnepkör. Ezen a napon Jézus Krisztusnak a Jordánban történt megkeresztelkedésére és a kánai menyegzőn végbevitt csodájára emlékezik az egyház. 2019. január 13-án a 11 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök a nagyváradi székesegyházban megáldja az elmúlt esztendőben kerek házassági évfordulót ünnepelt házaspárokat.

Szentségimádás Nagyvárad-Olasziban

Január második vasárnapján, 13-án a nagyvárad-olaszi plébániatemplomban lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.