https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=797
Szerző: Hajdu Attila
Település: Nagyszalonta
Rovat: Sport
2018.12.23

Lábtenisz-vb Kolozsváron

Az országos bajnok Nagyszalontai Tengo csapatának játékosai alkotják a román futnet- (lábtenisz-)válogatott gerincét az e hónap közepén Kolozsváron sorra kerülő világbajnokságon.

A rangos nemzetközi erőfelmérőn 20 ország nemzeti csapata lép pályára a kincses város 7000 férőhelyes sportcsarnokában november 16–18. között. A világbajnokságra a myticket.ro és az entertix.ro honlapokon lehet belépőt vásárolni. A szervezők a háromnapos eseményre szóló bérletet 50 lejért hozták forgalomba, a napijegyek ára pedig 10, 15 és 20 lej.

A hazaiak mellett a cseh és a szlovák szurkolók jelezték részvételüket az eseményen. Két éve a csehországi Brnóban zajlott a világbajnokság, az ottani döntőket telt ház, 3300 néző előtt játszották. A román válogatottban akkor is főszerepet kaptak a Tengo Sportklub játékosai: Georgel Bobiș egyéniben második lett, a páros bronzéremmel zárt, triplában pedig az ötödik hely jutott nekik.

 

Bajnoki címvédés

A hajdúvárosiak hazai pályán védték meg a tavaly megszerzett bajnoki elsőségüket. A Sándor Péter Sportcsarnokban megtartott rájátszásban hat csapat szerepelt, az erdélyi csoport négy képviselője mellett a bukovinai széria legjobb két gárdája szállt harcba a serleg elhódításáért. Id. Sorean László együttesének nem okozott gondot a címvédés, a fináléban 3–1-re verték a legfőbb rivális, a Kolozsvári JSF gárdáját. A bronzérmet a Szilágysomlyói Simex szerezte meg 3–2-re legyőzve a torna meglepetéscsapatát, a Nagyváradi Futnet Teamet.

A bajnoki serleg mellé idén a Román Kupában is két elsőséget szerzett a Tengo SK – egyéniben és párosban –, míg a klubvilágbajnokságon a dobogó harmadik fokára álltak fel a szalontaiak. A bajnokcsapat tagjai: Georgel Bobiș, Sorean Alex, ifj. Sorean László, Nagy Darius, Denis Purja, Illyés Gergő, Bagosi István.

 

Leány- és ifjúsági torna

A férficsapat mellett már női csapata is van a hajdúvárosi klubnak, s komoly nemzetközi tornát is rendeztek Szalontán. A Tengo Kupán magyar és cseh csapatok is pályára léptek. Egyéniben harmadik lett a hazaiak fiatal tehetsége, Andreea Neag.

Az ifjúságiaknál két korcsoportban (10–12 és 13–16 évesek) rendeztek erőfelmérőt, szintén nemzetközi részvétellel. Mindkét korosztályban voltak dobogósaik a hazaiaknak. „Két napon át 130 fiatal pattogtatta a labdát a Sándor Péter Sportcsarnokban, s a döntők színvonala elérte rangos nemzetközi tornákét” – értékelt id. Sorean László, a Tengo SK vezetője. Ő a közelgő vb-n is jó szereplést vár tanítványaitól. „A cseh és a szlovák csapat idén is a legesélyesebb az első helyre, mellettük a magyar, a francia, a svájci vagy a dél-koreai válogatottal kell majd megküzdenünk az éremszerzésért” – véli a szalontai edző, egyben a román válogatott szövetségi kapitánya.