https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=788
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad, Margitta, Érmihályfalva
Rovat: Közélet
2018.12.14

Díjazták a legjobb civil kezdeményezéseket

Gálaesten jutalmazták azokat a civil kezdeményezéseket, amelyeket a Bihar Megyei Tanács projektigazgatóságának társtámogatásával valósítottak meg az év során. A pályázatok között kategóriánként online szavazás döntött a legjobbakról.

A megjelenteket Póti Csaba, a megyei önkormányzat projektigazgatóságának aligazgatója köszöntötte, Bihar Megye Tanácsa részéről Traian Bodea alelnök beszélt a különböző területeket lefedő, sokszor hiánypótló civil kezdeményezések támogatásának fontosságáról. Az aligazgató azt is elmondta: 2018-ban 186 projekttel pályáztak társtámogatásért, 156-an sikerrel, őket összesen 1,2 millió lejjel támogatták.

A 13 kategória győztese mellett 11 különdíjast is köszöntöttek szerdán a Körösvidéki Múzeumban megtartott gálaesten, melyet fellépésék is tarkítottak. A díjakat átvevők a köszönet mellett beszéltek civil szervezetükről és azok tevékenységeiről is.

A legjobb kulturális projekt díját a Mozgásban a Kultúra Egyesület vehette át, a legjobb kiállítást Ovi. D. Pop szervezte, a legszebb előadás díját a Gyermekszínház Kulturális Egyesület kapta, a legjobb nevelő hatású projekt díját pedig a Nagyváradi Magyar Diákszövetség kapta meg a motorkerékpárosoknak készített baleseti kártyáért.

A legszebb ifjúsági tábort a Mezőbottyáni Táncosok Egyesülete szervezte, a legjobb fesztivál díját a margittai Szabadság Feszt szervezői, a legjobb folyamatos képzési programnak az Oltea Doamna Egyesületé bizonyult. Sporttevékenységekért a Liberty Dzsúdóklub, a Prosper Nagyvárad és a nagyszalontai Infinity Dance Egyesület képviselői kaptak elismerést. A legszebb fotóalbumot Remus Toderici készítette, a legjobb centenáriumi projektnek a Clandestin Kísérleti Színház Egyesületé bizonyult a szavazók szerint. A legjobb projektnek és egyesületnek járó díjat egyaránt az Oltea Domana Egyesület képviselői vetették át.

Különdíjban a Lámpás Alapítvány, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a 40 Tanítvány Egyesület, a Romániai Naiv Művészek Egyesülete, Adrian Ciuciu, Augustin Ţărău, az Xterra Sportegyesület, az Érmihályfalváért Egyesület, Maria Vaida, a King Do Lions Sportklub, a Ioan Baciu Ezredes Alapítvány, Cristina Puşcaş és a D’Art Kulturális Egyesület részesült.