https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=739
Szerző: Hajdu Attila
Település: Nagyvárad
Rovat: Sport
2018.12.04

Álom maradt a BL a kosárlabdázók számára

Már a selejtező első körében elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától (BL) a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata, ugyanis kettős vereséget szenvedett a finn aranyérmes Karhutól.

A finnországi első találkozón három ponttal (87–84) maradt csak alul a váradi együttes, amelynek szurkolói a továbbjutás megszerzésének reményében töltötték meg az Antonio Alexe Sportcsarnokot a visszavágón. A négypontos győzelem helyett hatpontos vereség (80–74) lett a vége, így Cristian Achim együttese búcsút mondhat a BL-álmoknak. A nemzetközi kupaszereplés lehetősége azonban így is megmarad, hiszen a váradiak a második számú európai kupa csoportkörében folytatják majd a küzdelmet. Ugyanez a sors várt volna rájuk a BL-selejtező második vagy harmadik körében elszenvedett vereség miatt.

A finnek elleni párharc legeredményesebb váradi kosárlabdázója az amerikai Kris Richard volt 43 ponttal (15-öt az első meccsen, 28-at a visszavágón dobott).

A VSK férfi vízilabdacsapata szeptember utolsó hétvégéjén szállt harcba a BL-selejtezőjében. A második kör egyik selejtezőcsoportjának a váradi Ioan Alexandrescu uszoda adott helyet, a váradiak ellenfele az olasz ezüstérmes Brescia, valamint a francia és a török bajnok, a Strasbourg, illetve az Isztambuli Enka volt.

Dorin Costrăș edző keretébe két új játékos érkezett: Adacsi Szeja és Inaba Juszuke, a japán válogatott erősségei. Mellettük a kétéves kihagyás után visszatérő Alex Popoviciu, valamint a brazil Gustavo de Freitas Guimaraes, illetve két szerb légiós, Aleksza Petrovszki és Sztefan Zsivojnovics erősíti még a keretet.