https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=540
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Kultúra, Hírek
2018.09.10

Maszat-hegy és Kezeslábas a Lilliput Társulattal

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata szeptember 15-én, szombaton 17 órától ismét műsorra tűzi a Túl a Maszat-hegyen című előadását. A főszerepekben ezúttal Szabó Annabellát és Csiki Roland Ádámot láthatja a közönség. Az előadást hat éven felülieknek ajánlják. Jegyárak: gyerekeknek és nyugdíjasoknak 10 lej, felnőtteknek 15 lej. Helyszín: Árkádia Bábszínház nagyterme.

A Túl a Maszat-hegyen című zenés mesejáték premierjét szeptember 8-án tartotta meg a Lilliput Társulat, ez volt az új évad első bemutatója. A produkciót Bartal Kiss Rita rendezte, tizenöt gyermekszínész és nyolc bábszínész játszik a meseelőadásban. A Túl a Maszat-hegyen  (Varró Dániel–Presser Gábor–Teslár Ákos) című történet főhőse, Muhi Andris nem is sejti, mire vállalkozik, amikor elindul a Maszat-hegyen túlra, hogy meglátogassa óvodáskori barátját, Maszat Jankát, akit focizás közben ismert meg. Így válik részesévé a Maszat-hegy környékén dúló bonyodalmaknak. A fő konfliktus ugyanis az, hogy a maszat-hegyiek belekeverednek a tiszták és a pacák örök harcába, melynek oka, hogy a maszat-hegyiek épp a két világ között laknak. Kalandos útja során Muhi Andris különös alakokkal találkozik. Például a náthás angol költővel vagy Turgenyevvel, a burgonyával. Ám a veszedelem egyre közeledik, hiszen Makula bácsi, Szösz néne és a Maszat-hegy többi békés lakójának házát a Partfis Attila vezette barbár takarítók rajtaütésszerűen kitakarítják. A gonosz paca-cár, a maszat-hegyi trónbitorló pedig ördögi tervet eszel ki, hogy az egész világot telepacázhassa. Azonban Muhi Andris Badarországon át eljut a Maszat-hegyen túlra, ahol mindenkivel harcba száll, és persze fényes győzelmet arat a pacaszörnyek felett.

Ugyancsak ezen a hétvégén, szeptember 16-án, vasárnap 10 órától a legkisebbek számára, 0–3 éves korosztálynak a Kezeslábas című babaszínházi produkciót kínálják megtekintésre. Jegyárak: 0–3 éveseknek ingyenes, a gyerek- és nyugdíjasjegy 7 lej, felnőtteknek pedig 10 lej. Helyszín: Árkádia Bábszínház kisterme.

Jegyeket online a www.biletmaster.ro honlapon, vagy a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatnak az érdeklődők. A jegypénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14–19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt.