https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=530
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad
Rovat: Kultúra
2018.09.05

Fúvósfesztivál lesz a hétvégén Nagyváradon

Szeptember 7–9. között, vagyis péntektől vasárnapig tartják meg az idei fúvósfesztivált a Francisc Hubic Művészeti Iskola fúvószenekarának és a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szövetségnek (NAMISZ) a szervezésében.

Jó időben a Fekete Sas-palota előtt, rossz időben a passzázsban, a kupola alatt játszanak majd a fellépő fúvószenekarok, hangzott el szerdán Deé Robert, a művészeti iskola fúvószenekarának vezetője és Bándi Tamás NAMISZ-elnök közös sajtótájékoztatóján.

Szeptember 7-én, pénteken 17 órától a kiskőrösi fúvószenekar és menettánccsoport szórakoztatja majd a közönséget, szeptember 8-án, szombaton 16.30-tól pedig a kiskőrösiek és a Francisc Hubic Művészeti Iskola fúvószenekara, valamint a Mistique menettánccsoport lép fel. Szeptember 9-én, szombaton szintén 17 órától a békéscsabai Csaba Big Band koncertezik majd.

A második alkalommal megtartandó fúvósfesztiválon közreműködik Tasnádi Ferenc énekes is, tőle például Lehár-operettrészleteket hallhatnak. A hétvégén komoly- és könnyűzenei feldolgozások egyaránt felcsendülnek majd a fúvósok előadásában, az érdeklődők hallhatnak majd Abba-válogatást és indulókat is.