https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=527
Szerző: Hajdu Attila
Település: Nagyszalonta
Rovat: Sport
2018.09.04

Vb-bronz után Román Kupa elsőség lábteniszben

Címvédőként várta a Futnet Klubvilágbajnokság idei döntőjét a Nagyszalontai Tengo Sportklub, amely tavaly nem kis meglepetésre utasította maga mögé a jóval esélyesebb cseh és szlovák riválisait.

A csehországi Vsetin városában augusztus 11-én megtartott tornán a magyar, az ukrán és a szlovák bajnokkal találkozott a szalontai Tengo lábteniszcsapata a csoportkörben. Előbbi két ellenfelét magabiztosan győzte le id. Sorean László edző együttese, a szlovákoktól szoros csatában kapott ki, így második helyről jutott tovább a legjobb négy közé.

Az elődöntőkre és a finálékra salakpályán került sor, ez pedig szokatlannak bizonyult a hajdúvárosiak számára, akik teremben edzenek és versenyeznek. A döntőbe jutásért a házigazda cseh bajnok volt az ellenfél, s bár a hajdúvárosiak nagyot küzdöttek, végül nem tudták felborítani a papírformát, így a bronzéremért folytatták a küzdelmet.

A francia bajnok Nantes elleni sikerrel a Tengo sorozatban másodszor zárta éremmel a legrangosabb futnet klubok számára kiírt tornát. A döntőben a szlovák játékosokat is soraikban tudó csehek nagy csatában győzték le a Kassai KAC együttesét, így megszerezték az impozáns serleget, amely egy éven át a szalontaiak birtokában volt.

Kupasikerek

Alig egy héttel a világkupa után a Román Kupa idei döntőjében bizonyíthattak a hajdúvárosiak. A Medgyesen megtartott erőfelmérőn két számban is a Tengo SK tagjai hódították el a serleget. Egyéniben Nagy Darius győzte le csapattársát, Alex Soreant két játszmában, majd párosban a két játékos immár közösen emelhette magasba a kupát a Kolozsvári JSF elleni döntőt követően, ez ugyancsak két játszmában zárult.

Triplában a bronzéremért csatázhatott a Tengo, és legyőzte a Kolozsvári Victoryt, míg a döntőben a szintén Kolozsvári JSF diadalmaskodott a torna meglepetéscsapata, a medgyesi Reya felett. Összetettben a szalontaiak voltak a legeredményesebbek két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel.

Bajnoki győzelem

A román futnetbajnokság erdélyi csoportjában szintén a Tengo SK áll az élen, miután a tizedik fordulóban visszavágott legfőbb riválisának, a Kolozsvári JSF együttesének. A kincses városiak nemrég hazai pályán győzték le a szalontaiakat (3–2), akik így több mint három év után kaptak ki országos szinten, legyen szó bajnoki vagy kupameccsről. A hajdúvárosi Sándor Péter Sportcsarnokban megtartott visszavágó ugyancsak izgalmasra és látványosra sikerült, a hazaiak végül 4–1-re bizonyultak jobbnak kolozsvári ellenfelüknél, és visszavették a vezetést a rangsorban.

A bajnokság mellett a november közepén Kolozsváron sorra kerülő világbajnokságra készülnek a Tengo SK tagjai. Az eseményen eddig húsz ország válogatottja jelezte részvételét. A Tengo SK keretének tagjai: Georgel Bobiș, Sorean Alex, ifj. Sorean László, Nagy Darius, Denis Purja, Bagosi István. A Román Kupában a még junior Lăzău Norbert is játéklehetőséget kapott.