https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=3170
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek
2021.01.25

Szépélet – felolvasószínház a stúdióban

Január 27-én, szerdán 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színház jubileumi hetének keretében tartják meg Czvikker Katalin, a teátrum főigazgatója Szépélet című drámájának felolvasószínházi bemutatóját. Az előadást Novák Eszter rendezi, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Mindnyájan hallottunk már olyan sztorit, amely végén úgy érezhettük, ez bizony színpadra kívánkozik. Észre sem vesszük, és életünk olyan fordulatokat produkál, amelyek a görög tragédiák, a shakespeare-i komédiák és nem utolsósorban az abszurd drámák világát idézik fel. Czvikker Katalin drámájában ilyen életszagú történéseket követhetünk végig, a hősök pedig mintha régi jó ismerőseink volnának. Hagyományaikhoz ragaszkodó öregek, minden hájjal megkent fusizók, megélhetésükért küzdő munkásemberek népesítenek be egy tüchtig kisvárost, amelynek fontos találkozási pontja a színházi jegypénztár. Ez az a hely, ahol minden történet összefut: mentőszolgálati események borzolják a kedélyeket, magánéleti válságok kavarják fel az állóvizet, semmi sem a régi, és a kulisszák mögötti varázslatos világban is mintha káosz uralkodna. Az utolsó pillanatban végül is minden a helyére kerül... hiszen ilyen a szép élet! Vagy mégsem?

A felolvasószínházi bemutatót megelőzően, 17 órától, a Szigligeti Stúdióban múltidéző beszélgetést tartanak a színház egykori és jelenlegi vezetői, művészeti igazgatói. A kerekasztal-beszélgetésre és az előadásra a belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a színház Facebook-oldalán található eseménynél, vagy a jegypénztárnál lehetséges.

Czvikker Katalin: Szépélet

Játsszák: Kardos M. Róbert, Fodor Réka, Gajai Ágnes, Kiss Csaba, Kovács Enikő, Fábián Enikő, Scurtu Dávid, Dobos Imre

Rendező: Novák Eszter