https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=3136
Szerző: Közlemény
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek, Kultúra
2020.12.29

Szilveszter a Szigligeti Színházban

A Bihar Megyei Prefektúra december 28-i tájékoztatása alapján Nagyváradon 3 ezrelék alá esett a fertőzöttségi ráta. Ennek értelmében a Szigligeti Színház is újranyithatja kapuit. A találkozást fergeteges óévbúcsúztató előadássorozattal ünnepli a teátrum.

December 30. és január 2. között öt alkalommal láthatja a közönség a Szigligeti Társulat Kabaré 120 című új darabját. A kifejezetten szilveszterre készült, csaknem kétórás műsorban klasszikus kabaréjelenetek és színházi anekdoták is helyet kaptak, és természetesen ismerős dallamok is felcsendülnek majd. Az előadás rendezője, Novák Eszter célja az volt, hogy a járványügyi szabályozásoknak megfelelő előadást hozzanak létre a társulat művészeivel, amely a régi idők váradi szilvesztereit idézi fel, ugyanakkor önfeledt szórakozást ígér. 

A Kabaré 120 című előadást a következő időpontokban láthatják az érdeklődők: 

A Szigligeti Színház szervezői felhívják a nézők figyelmét, hogy az előadások között fertőtlenítik a színház közönségforgalmi tereit. Ezért kérik a 20 órakor kezdődő előadások nézőit, hogy 19.45-re érkezzenek. Tájékoztatják a kedves nézőket, hogy a december 31-i előadásokon hagyományos pezsgős köszöntőkre is sor kerül – a járványügyi szabályozások maximális betartásával. Tekintettel az előadás hosszára, azt ajánlják, hogy a délutáni előadásaikon azok vegyenek részt, akik távol laknak, és biztosan haza szeretnének érni a kijárási tilalom kezdetéig. Az előadásban szereplő színészeken elvégezték a vírustesztet, ezért maszk nélkül játszhatnak. 

Mindazok, akik otthonuk kényelméből szeretnék megtekinteni az előadást, a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatnak jegyet az online vetítésre, és regisztrálhatnak a 24 óráig elérhető videó megtekintéséhez.