https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2960
Szerző:
Település: Margitta
Rovat: Közélet, Gazdaság
2020.09.22

Korszerű autóbusz-pályaudvar épül Margittán

Margittán hozzákezdenek egy korszerű buszpályaudvar építéséhez, az erről szóló szerződést szeptember 22-én, kedden írták alá a Bihar Megyei Tanács székhelyén. A befektetést a Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség biztosítja a megyei önkormányzat keretéből.

A tervezési és kivitelezési pályázat nyertese a Flodor Trans Com Kft., az autóbusz-állomás tervének és kivitelezésének összköltsége 914 190 lej, melyhez hozzáadódik az áfa. Ebből 873 250 lejbe kerül a kivitelezés, a fennmaradó részt pedig a műszaki terv elkészítésére fordítják.

A szerződést Vitályos Barna, a Bihar Megyei Tanács által létrehozott Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (Agenţia pentru Dezvoltare Durabilă – ADD) igazgatója és a kivitelező cég vezetője látta el kézjegyével a megyei önkormányzat székhelyén.

„A licitáció nyertesének két hónap alatt kell elkészítenie a műszaki terveket, és öt hónap alatt a kivitelezési munkálatokat. A bruházás finanszírozása teljes mértékben biztosítva van, és kértem a kivitelező cég vezetőit, hogy szigorúan tartsák be a határidőket. A napokban elkészül a székelyhídi autóbusz-állomás hatástanulmánya, aztán kiírjuk ennek a megtervezésére és kivitelezésére is a tendert. A jövő hónapban pedig véglegesül a nagyszalontai buszpályaudvar hatástanulmánya is” – nyilatkozta Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Vitályos Barna hangsúlyozta: „A margittai polgármesteri hivatal szomszédságában felépülő modern autóbusz-pályaudvar egy európai szintű beruházás, a város egyik dísze lesz. Korszerű váróterem, kisebb üzlet, jegyárusító helyiség, mosdók is lesznek majd az állomáson.”

Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere kifejtette, hogy a város lakosai számára nagyon hasznos lesz ez a létesítmény. Nagyon hálás a Bihar Megyei Tanácsnak, valamint a Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökségnek, hogy – akárcsak ez esetben – az utóbbi négy évben is támogatták a margittai fejlesztéseket.