https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2878
Szerző:
Település: Hegyközpályi, Hegyközszáldobágy, Hegyközújlak
Rovat: Faluról falura
2020.08.30

Hamarosan átadják a szennyvízhálózatot

Teljes egészében elkészült a szennyvízhálózat a Pályi községhez tartozó mindhárom faluban. Most már csak a bürokratikus akadályokat kell legyőzni, s beindíthatják a rendszert.

Hegyközpályiban, Hegyközújlakon és Hegyközszáldobágyon is 100 százalékig befejeződött a kanalizálás kiépítése. A nagyszabású beruházást a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) finanszírozták. Még vannak olyan rövidebb szakaszok, ahol egyelőre nincs hálózat, de ezek esetében is már készülnek a szakvélemények, ezt követően minden akadály elhárul majd a rendszer működtetése elől. A remények szerint ez a hónap végéig megtörténhet, s utána üzembe helyezhetik a hálózatot, melyet a Nagyváradi Vízművek kezelésébe adnak. Az áramszolgáltató vállalattal már megkötöttek néhány szerződést a szivattyúállomásokra vonatkozóan, még néhány aláírásra vár, de ez is hamarosan megtörténik.

Nagyon sokan várják már a községben, hogy a szennyvízhálózat működjön. Fodor Zsuzsanna nyugdíjas közölte, nagyon sokat segít a lakosoknak a rendszer beindítása. Neki például eddig emésztőgödre volt, de ez a beruházás egy sokkal környezetkímélőbb megoldást jelent. „Az a jó, ha a község fejlődik” – mondja.

Készült Hegyközpályi Község Polgármesteri Hivatala megbízásából