https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2782
Szerző:
Település: Belényes
Rovat: Közélet
2020.08.24

Közösségi konzultáció 5. – Cseke Attila javaslatai

A Bihar megye, Nagyvárad hasábjain a Partium Alapítvánnyal közösen hetente változó témájú közösségi konzultációt közlünk. Ezen a héten a nagyváradi polgármesteri tisztségre pályázó CSEKE ATTILA eddigi javaslataiból szemléztünk.

Kérjük, válaszolja meg és küldje be az alábbi kérdőívet elektronikus formában a biharnagyvarad@gmail.com címre vagy postán, esetleg személyesen a Nagyvárad, Patrioților utca 2. szám alá. A válaszadók között hetente értékes nyereményeket sorsolunk ki.

1. A Kálvária-dombon felépült sétányra, ami közben leomlott, az RMDSZ 2014-ben javasolta visszahelyezni a XVIII. századtól már létező keresztutat. A városvezetés megígérte, később nem tartotta be. Cseke Attila megválasztása esetén megvalósítaná ezt a szép tervet. Mit gondol Ön erről?

 

2. Nyolc évvel ezelőtt egy nagy egyetemi kampusz tervét mutatta be Cseke Attila. Akkor sokan álomnak tartották az ötletet, ma ugyanazok a megvalósítás elindításával dicsekszenek. Most egy új, a marosvásárhelyihez, debrecenihez hasonló orvosi egyetemi kampuszt javasol, klinikákkal együtt Cseke Attila. Mit gondol erről?

 

3. Bors, Biharfélegyháza, Monospetri településeken az önkormányzatok színvonalasan működő idősotthont építettek. Nagyváradnak nincs egyetlen saját öregotthona sem, sőt a város alig támogatja az egyházi, civil fenntartású otthonokat. Cseke Attila ezen változtatni szeretne. Egyetért ezzel?

 

4. Egy város népszerűsítésének sokféle módja van, a szakemberek szerint az egyik leghatásosabb a film (játékfilm, dokumentumfilm, animáció). Cseke Attila egy nagyváradi filmalap létrehozását javasolta, melyből azokat a produkciókat lehet támogatni, amelyeket a városban vagy a városról forgatnak. Mit gondol erről?

 

5. Ahhoz, hogy egy fiatal vissza tudjon menni dolgozni a gyermeknevelési időszak után, kulcskérdés, hogy legyen bölcsődei befogadóképesség, hisz nem mindenki tudja a csemetéit nagyszülőknél elhelyezni. Nagyváradon kevés hely van, Cseke Attila egyszerre bővítené az állami férőhelyek számát és az egyházi-civil bölcsődék finanszírozását. Mit gondol erről?

 

6. Nagyvárad a megye legfontosabb oktatási központja. A vidékről a városba érkező diákoknak kevés bentlakási lehetőségük van, főleg a jó képességű, de szerényebb anyagi hátterű magyar gyerekek jutnak nehezen kollégiumi helyekhez. Az RMDSZ polgármesterjelöltje egy önálló magyar kollégiumot építtetne az önkormányzat és az egyházaink partnerségében. Mit szól Ön ehhez?

 

7. Melyik az a terület, téma, amit Cseke Attilának, az RMDSZ nagyváradi polgármesterjelöltjének ki kellene dolgoznia ahhoz, hogy az itt lakók számára Nagyvárad élhetőbb város legyen?

1. Nagyvárad egészében: ………………………..… ……………………….. ……………………..………………………..

2. Az Ön lakókörnyezetében: ……………………….. ……………………….. ………………………..