https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2573
Szerző:
Település: Bihardiószeg
Rovat: Agrárvilág
2020.08.05

A jó út időt és pénzt jelent a gazdáknak

Közel húsz kilométernyi mezőgazdasági utat tett rendbe az utóbbi egy esztendőben a Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal. Pályázati forrásokat kerestek és találtak a legfontosabb határi gyűjtőutak rendbetételére, és ma már normális körülmények között járhatnak a gazdák a diószegi határ jelentős részében.

Füzesi Tibor mezőgazdász elmondta, az egyik út, amelyiket rendbe tettek, több mint 12 kilométer hosszúságú. Korábban csak nagyon nehezen lehetett járni rajta, „a gazdák fel kellett hogy kössék a gatyájukat, ha ezen elindultak”. Vizes, lapályos terepen vezet keresztül az út, néhol több tíz méter széles vizes-sáros-mocsaras részek alakultak ki, ahol könnyen be lehetett ragadni.

„A jó út idő és pénz. Ezt jelenti, ha meg van csinálva az út” – mondta Füzesi Tibor, s kifejtette, hogy immár nemcsak kevesebb üzemanyaggal, hanem rövidebb idő alatt sikerül kijutni a földekig vagy behordani a termést. Ugyanakkor megtudtuk, van egy másik út is, amit hasonlóan rendbe tett a hivatal, amaz úgy 7-8 kilométeres lehet.

A megerősített alapozású, lekövezett mezőgazdasági út összesen több száz gazdát szolgál ki, és több ezer hektár termőföld könnyebb elérését tette lehetővé.

Készült a Bihardiószegi Polgármesteri Hivatal megbízásából