https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=248
Szerző: Balázs Anita
Település: Nagyszalonta
Rovat: Közélet
2018.05.22

Kezdődhet a veteményezés Nagyszalontán

Az RMDSZ hajdúvárosi szervezete idén is meghirdette a Magvető programot Nagyszalontán. Ennek köszönhetően immár hetedik alkalommal juthattak ingyenesen zöldség- és virágmagokhoz a rászoruló háztartások.

A programban azok a hátrányos helyzetű családok és kisnyugdíjasok jutnak ingyen vetőmaghoz, amelyeknek/akiknek van kiskertjük, és alacsony a jövedelmük. A program évről évre nagy sikernek örvend a lakosság körében, az elmúlt hat évben 827 háztartás részesült ilyen támogatásban, idén pedig újabb 150 rászoruló háztartás kapta meg a Magvető csomagot. Ez dughagymát, vetőburgonyát, répa-, petrezselyem-, borsó-, paradicsom-, uborka- és virágmagokat tartalmazott.

Mindazok, akik előzetesen igényelték a csomagot, március 15-én reggel az RMDSZ-székházban gyűltek össze, és Török László polgármestertől kapták kézhez a magokat. Az elöljáró elmondta, hogy az érdekvédelmi szövetség nagyszalontai szervezete a jövőben is az emberek partnere szeretne lenni a mindennapokban, igyekszik segíteni, ezért hasonló támogatásokat terveznek bevezetni az év során.