https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2478
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Pelbárthida
Rovat: Közélet
2020.07.29

Megújul a pelbárthidai óvoda

Nagyváradról költözött Pelbárthidára Nemes Judith, s mint mondta, voltak fenntartásai, mivel faluhelyen az óvodák többnyire el vannak hanyagolva. Ehhez képest kellemesen csalódott, mert a most felújítás alatt álló óvoda már odaérkezésekor le volt parkettezve, be volt rendezve, megvolt a kis fürdőszoba. Az udvar kerítését, a játékokat, a csúszdát és a faházikót viszont tönkre tették a nagyobbak, s volt arra is példa, hogy a feltöltött homokozóból elvitték a homokot, tért ki az édesanya a negatívumokra is.

Már a tető felújítása is jó hír, s azt is elképzelhetőnek tartaná, hogy akár Tamásiból, akár Nyüvedről hozzanak át gyermekeket, hogy kihasználják a három termet, melyből egyet használtak. A második, most egy hónapos apróságot is helyben járatná óvodába, árulta el Nemes Judith, aki elmondta, neki például a munkája miatt előnyös lenne, ha majd hosszú programmal működne az új óvoda.

Az óvoda felújítását egyébként idén kezdték el és a tervek szerint az új  tanév kezdetére el is készülnek vele. A községben a vidékfejlesztési program 2,2 millió lejes támogatása segítségével a pelbárthidai óvoda mellett napközi óvodát hoznak létre Paptamásiban, s ugyancsak ott készül az after school.

Készült a Paptamási Polgármesteri Hivatal megbízásából