https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2462
Szerző: Máté Zsófia
Település: Bors
Rovat: Hírek, Agrárvilág, Közélet
2020.07.28

Virtuális piac borsi termelőknek

A járványveszély miatti kényszerű bezártság fellendítette a webáruházak forgalmát nálunk is. Egyre több árut, szolgáltatást kínálnak online a vásárlóknak. Az ötletet átvette és a helyi igényekre alkalmazta Bors község önkormányzata is, és július 18-án elindította az itteni termelők áruinak értékesítését segítő internetes oldalát.

Saját közösségi oldalán is hírül adta Bátori Géza polgármester, hogy elkészült Bors község online piaca. A https://producatori-bors.ro internetes címen elérhető, kétnyelvű (román, magyar) honlapon a helyi termelők ingyen bejelentkezhetnek termékeikkel – zöldség, gyümölcs –, és elérhetőségüket megadva könnyebben kapcsolatba kerülhetnek a vásárlókkal. A hagyományos termesztésű élelmiszert kereső vásárlók pedig beírhatják a keresőbe, milyen idényzöldséget, -gyümölcsöt vennének, és megkapják, kihez forduljanak. Bátori Géza elmondta, lehetőség lesz akár egyéb kistermelői termékek ilyen népszerűsítésére is.

Az ötletgazda polgármester a kezdeményezés célját egyebek mellett a következőképpen fogalmazta meg: „Tudjunk egymásról többet a községen belül, kinek mije van eladó, ki mivel foglalkozik, és hirdessük a »világnak«, Nagyváradnak, hogy mennyi szorgalmas ember él községünkben, hiszen »Kicsi a Bors, de erős!«”

Készült a Borsi Polgármesteri Hivatal megbízásából