https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2399
Szerző: Kocsis Csaba
Település:
Rovat: Gazdaság, Szomszédoló
2020.07.01

Autópályán a magyar–román határon át

Néhány héten belül, közel egy időben készül el a Nagyváradtól északra Romániát és Magyarországot összekötő két sztrádaszakasz. A határ túloldalán is érdeklődtünk az autópálya-építés ügyében dr. VITÁNYI ISTVÁN országgyűlési képviselőtől. A teljes beszélgetést hamarosan júliusi számunkban olvashatják.

Dr. Vitányi István 1998 óta képviseli a budapesti törvényhozásban a bihari térséget, vele június végén jártuk be az épülő sztráda egy rövid szakaszát is.

– Milyen közös határ menti beruházások valósultak meg Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzatainak részvételével az elmúlt időszakban?

– A Nagyvárad–Berettyóújfalu kerékpárút átadásakor mondtam, hogy ha a Berettyót hajózhatóvá tesszük, akkor már földön, vízen és a levegőben is tudunk közlekedni, és akkor még el sem kezdtük az autópályát. Jelenleg is tart a kerékpárút bővítése: júliusban adjuk át a Berettyóújfalu–Tépe közötti utat, ez több mint egymilliárd forintos beruházás volt. A HU–RO-s, illetve RO–HU-s pályázatok is jótékony hatással voltak az együttműködésre. Ebből valósult meg a kerékpárút, majd a Biharfélegyháza–Pocsaj közötti út 2017-ben. Nyertünk most az újfalui fürdő fejlesztésére is 300 millió forintot, és egy ilyen határon átnyúló pályázatból fejeződik be a Latinovits Színház Debrecenben. De kétségtelenül a legnagyobb fejlesztés a térségben az autópálya.

– Sokáig az M4-es volt a köztudatban…

– Az valóban rövidebb lett volna, de ahogy az M35-ös autópálya elérte Debrecent, hamarabb lehetett becsatlakozni az országos hálózatba. A Debrecen déli elkerülőjétől indult M35-ös autópálya II. üteme 20 kilométeres, ezt követte az M4-es I. üteme, azt 2018. december 21-én helyezték forgalomba. Az ünnepélyes átadáson Cseke Attila szenátor is részt vett. Ennél a csomópontnál csatlakozunk a 47-es főútra, és most gőzerővel folynak a határig futó M4-es autópálya II. ütemének munkálatai. A forgalomba helyezés várható időpontja augusztus 15. Az M4-es sztráda Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakasza és az új nagykereki határátkelőhely megépítésének alapvető célja, hogy a tranzit teherforgalom jelentős része átterelődjön a 42-es főútról és az ártándi határátkelőhelyről az új autópályára, így magasabb lesz a szolgáltatási színvonal, valamint az érintett térség lakosságának életminősége is javul.

– Mikor léphetjük át autópályán a magyar-román határt?

– Azt gondolom, hogy az út elkészül – a határ mindkét oldalán – a kitűzött határidőre. Ha megkezdi működését az új határátkelőhely Nagykerekinél, őszre elindulhat a forgalom.

 

UPDATE: A bukaresti kormány július 1-jei ülésén elfogadta azt az emlékeztetőt, mely szerint a román fél kezdeményezi Magyarországnál, hogy egyszerűsített fomában, szóbeli jegyzékkel állapodjanak meg a Bors–Nagykereki határátkelő létesítéséről. Ezzel megteremtenék az autópályák összeköttetését.