https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2141
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település:
Rovat: Hírek
2020.05.06

Már 185 gyógyult eset van megyénkben

Szerdán reggel 243-an voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg kedden 252-en.

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban szerdán reggel 122 embert (kedden még 129-et), a kórház külső részlegének minősített püspökfürdői Ceres hotelben pedig 257-et tartanak orvosi felügyelet alatt (tegnap ott még 284-en voltak).

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát továbbra sem közlik, de 34 újabb gyógyult esetről számoltak be. Eddig összesen 185 embert nyilvánítottak gyógyultnak Bihar megyében, közülük 110-en a Ceres hotelben voltak.

A rendőrök és a helyi rendőrök kedd reggeltől szerda reggel 8 óráig 523 személyt ellenőriztek, hét konvojt kísértek el Bihar megye határáig, további ötöt az intézményes karanténokig a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és hat konvoj kísérésében a megyehatárig, valamint az intézményes karanténokig. Ők őrzik a megyénkben még működő négy intézményes karantént, valamint a vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is.

A Crișana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai négy alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket.

Az előírások be nem tartásáért ezúttal 75 esetben bírságoltak, összesen 122 415 ezer lej értékben.