https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=2029
Szerző: D. Mészáros Elek
Település: Székelyhíd
Rovat: Közélet, Sport
2020.04.15

Futballgála Noelért

A Székelyhídi Sasok Sportklub február végén jótékonysági focitornát szervezett az érkörtvélyesi Ölyüs Noel gyógykezelésének támogatására. A felhívásra kilenc futballcsapat jelentkezett.

Az egész napot betöltő sportesemény kezdőrúgását a város polgármestere, Béres Csaba végezte el, és Szabó Ödön parlamenti képviselőhöz hasonlóan méltatta a kezdeményezést. A sport és a jótékonykodás szerencsés találkozása volt ez a focigála a városi sportcsarnokban. A csapatok 150 lej nevezési díj ellenében léphettek pályára, ez a pénz szintén az adomány részét képezte. Összesen 1885 lej gyűlt össze Noel megsegítésére.

Székelyhíd városát négy csapat képviselte, a Kansas City, a Roma FC, a szintén romák alkotta Play Boy, valamint a többnyire nagykágyai és érolaszi fiatalokból álló 7 Day. Rajtuk kívül a biharfélegyházi Real Margit, az érkeserűi No Name, az érmihályfalvi Bad Boys, valamint Kiskereki csapata lépett pályára. Magyarországi résztvevője is volt a rendezvénynek: a debreceniek, az újfehértóiak és a nyíregyháziak vegyes csapata Trabant FC név alatt rúgta a bőrt.

Két csoportba sorolták a csapatokat, s mindkettőből két-két gárda jutott tovább. A harmadik helyért a Bad Boys és a 7 Day mérkőzött meg. Előbbi 5–2 arányban, meggyőző fölénnyel került a dobogó harmadik fokára. A döntő már sokkal izgalmasabbnak bizonyult, végül a Roma FC az utolsó percben lőtt góllal 3–2 arányban megnyerte a tornát, a derekasan helytálló Kansas City a második helyre szorult.

A legjobb kapusnak járó serleget a Roma FC játékosának, Hendre Róbertnek ítélték oda. A gólkirály címért ketten is vetélkedtek, a gála győztes csapatának játékosa, Hendre Ádám hat gólt lőtt, hasonlóképpen a Bad Boys csatára is. Hétméteres rúgásokkal döntöttek a cím birtoklásának jogáról, s végül Molnár Attila kerekedett felül. A székelyhídi Kokovai Csongor, a DVSC nagy reménysége, a magyar utánpótlás-válogatott tagja dedikált mezt ajándékozott a legjobb játékosnak megválasztott Madarász Gábornak.

A díjakat és az emléklapokat a Székelyhídi Sasok Sportklub elnöke, Erdei Imre adta át a sportolóknak. Dicséret illeti a gála ideje alatt szakszerűen bíráskodó Csorba Géza, Kaszonyi György és Kozma Sándor játékvezetőket is.