https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1800
Szerző: Közlemény
Település:
Rovat: Hírek
2020.03.19

Átszervezték a megyei önkormányzat és intézményei munkarendjét

Nem áll le a munka a Bihar Megyei Tanácsnál és a megyei önkormányzat alárendeltségében működő közintézményekben. Az alkalmazottaknak azonban csak a fele jár be mától munkahelyére.

Szerdán ülésezett a Bihar megyei önkormányzat járvány-megelőzési munkacsoportja. Azokról az intézkedésekről határozott a testület, amelyek lehetővé teszik a tanács és az alárendeltségébe tartozó minden közintézmény további működését a szükségállapot ellenére, és egyúttal minél kisebb kockázattal járjanak mind az alkalmazottak, mind az ügyintéző lakosság szempontjából.

Folytatódik tehát a munka, és az alkalmazottaknak legalább a fele be kell hogy járjon dolgozni. A munka jellegétől függően ez a szám magasabb is lehet. A többiek kérésre kivehetik a pihenőszabadságukat, illetve a 12 évesnél kisebb gyermekek szülei otthon maradhatnak a gyermekek felügyeletére, és arra az időszakra a fizetésük 75 százalékát megkapják. Mindkét lehetőséggel váltakozva, egyszerre 10 munkanapig élhetnek az alkalmazottak. A harmadik lehetőség az otthonról dolgozás, a távmunka. Ebben az esetben a hivatali elöljárónak ellenőriznie kell a megfelelő munkamennyiség elvégzését.

A munkacsoport határozott arról is, hogy a következő tanácsülést videókonferencia formájában fogják megrendezni, ehhez igénybe veszik a helyhatóság rendelkezésére álló informatikai rendszert.

„Rendkívüli helyzetben vagyunk, gyors, de elővigyázatos intézkedéseket kell meghozni. Az alkalmazottak és családtagjaik egészsége az elsődleges, ám arra is tekintettel kell lennünk, hogy az intézmény működésében ne legyenek fennakadások” – idézi a megyei önkormányzat elnökét, Pásztor Sándort a tanács közleménye.