https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1729
Szerző: Közlemény
Település: Nagyvárad
Rovat: Közélet
2020.02.27

Teljes nyitottság, közösségi jelölés

Belső konzultációkat követve az RMDSZ nagyváradi szervezetének elnöksége azt a javaslatot terjeszti a Szövetség döntéshozó fóruma elé, hogy Nagyváradon egy széleskörű, nyitott rendszerben maga a nagyváradi magyar közösség döntsön arról, hogy kik legyenek azok, akik képviselik a magyarságot a nagyváradi önkormányzat döntéshozó testületében.

A szervezet részéről a legfontosabb cél az, hogy a lehetőleg mindenki számára elérhető közelségbe kerüljön akár a jelölti, akár a döntési státusz. Fontos, hogy a magyar emberek közül azok, akik szakmai felkészültséggel, közéleti szerepvállalással, közösségi elkötelezettséggel jelen akarnak lenni az elkövetkezendő időszakban a nagyváradi önkormányzati képviselő-testületben, azok ezt megtehessék.

A javaslat szerint egy igazi összmagyar válogatottként kerülne leadásra a Szövetség önkormányzati listája. A közigazgatás, oktatás, ifjúság, vállalkozók, nők, civil és egyházi szervezetek, egészségügy, műszaki értelmiség, szociális munka, sport, környezetvédelem képviselői döntenének arról, hogy kik azok, akik területenként a legalkalmasabbak és a legnagyobb támogatottságot élvezik a szakterületükön belül arra, hogy a magyarok listáján indulhassanak a választáson. A Szövetség színeiben a magyar közösség programjának felmutatásáért polgármester-jelöltségre is van lehetőség.

A jelölési feltételeket a megyei szervezet szabályzatban rögzítette, a szükséges dokumentáció a szervezet Fekete Sas-palotabeli titkárságán hétfőtől, március 2-ától mindenki számára elérhető.

A jelentkezési határidő március 13., 16 óra.

Természetesen az elmúlt években megfogalmazott javaslatunkat az egységes magyar képviseletre most is fenntartjuk, de erről nem nyílt levél formájában, hanem a megfelelő fórumon fogunk tárgyalni. Mindenkinek az kell hogy legyen az elsődleges feladata, hogy felkészült, a magyarság iránt elkötelezett, a közösségi támogatással rendelkező személyek jelentkezzenek, vállaljanak szerepet, és kapjanak mandátumot a képviseletre. E reménységben, mint minden választáson ez idáig, a lehető legnagyobb nyitottsággal várunk mindenkit Szövetségünk önkormányzati listájára.

Az RMDSZ nagyváradi szervezete