https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1652
Szerző: Balázs Anita
Település: Nagyszalonta
Rovat: Közélet
2020.01.25

Szépkorúak köszöntése a hajdúvárosban

A hagyományokhoz híven a nagyszalontai önkormányzat szervezésében idén is nagyszabású mulatságot rendeztek az idősek világnapja alkalmából a város nyugdíjasai számára.

A rendezvényen, csakúgy, mint az előző években, ez alkalommal is részt vett a két nagyszalontai nyugdíjas-egyesület – a Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség és a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület – tagsága, illetve meghívott társszervezetek képviselői Magyarországról és a Partiumból. A gyönyörű rendezvényteremben terített asztalok várták az ünnepelteket.

A házigazdák nevében Török László polgármester mondott ünnepi köszöntőt, beszédében hangsúlyozva, milyen szép dolog elérni a nyugdíjas kort, látni, ahogy a gyermekek, unokák szárnyat bontanak a nagyszülők vigyázó iránymutatásával. Az elöljáró kiemelte a nyugdíjasok szerepének fontosságát a társadalmi életben, hiszen ők mutatnak jó példát a fiataloknak, élettapasztalatuk révén számos tekintetben segítik a felnövekvő generációt.

A városvezető után a Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség képviseletében Nagy Irma elnök mondott köszöntőt, majd Nagyszalonta másik nyugdíjas közössége, a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület zenés vetítéssel egybekötött köszöntőjét Tóth Zsuzsanna elnök adta át az egybegyűlteknek.

A szívmelengető beszédek után a nap magyarországi meghívott előadója, Solymos Tóni és zenésztársai vették birtokba a színpadot. Népszerű dalaival, közismert slágereivel ajándékozták meg a jelenlévőket. Az előadóművész kétségkívül remek hangulatot, igazi táncra csábító életérzést varázsolt a rendezvényterembe olyannyira, hogy az örökifjú zenész biztatására sokan táncra is perdültek. A koncert után pedig Solymos Tóni szívesen fotózkodott és beszélgetett is a résztvevőkkel.

A jó hangulatú mulatozás a finom ebéd után folytatódott, hiszen felcsendültek a legszebb dalok, immár Nagyszalonta kiváló zenésze, Nagy László jóvoltából, aki kora estig szolgáltatta a talpalávalót a szépkorú ünnepelteknek.