https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1620
Szerző: Közlemény
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek
2019.12.28

Megújult a Katalin-telepi római katolikus épületegyüttes

A Bihar Megyei Tanács 235 ezer lejt utalt ki idén a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek az egyházaknak kiosztott megyei önkormányzati támogatások rendjén. A püspökséggel közösen a megyei tanács RMDSZ-es vezetősége megegyezett abban, hogy ezt a támogatást az egyház nem osztja szét, darabolja fel, hanem a lehető leghatékonyabb módon egyben használja fel, mégpedig a nagyváradi Katalin-telepi római katolikus templom, a gyülekezeti ház és a plébánia felújítására fordítja.

A munkálatokkal december közepén végeztek. Vass Csaba plébános kalauzolásával megtekintette a munkálatok eredményét Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke is, akit Borsi Imre Lóránt, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke kísért el.

A plébános tudatta, jó ideje nem végeztek átfogó felújítást az épületegyüttesen. A Bihar Megyei Tanács magyar vezetősége révén juttatott támogatásból azonban látványosan megújult az 1934-ben felépített Katalin-telepi római katolikus épületegyüttes. A templom külsejében újult meg teljesen, és az épületeket körbeölelő téglakerítést is kijavították, helyenként újrarakták és lefestették, emellett a plébánia és a gyülekezeti ház tetejét cserélték le, valamint újították fel és festették újra.

Vass Csaba plébános elmondta, hogy a templom melletti vizesblokk építésével még nem végeztek, de jó ütemben haladnak.