https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1580
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hitélet
2019.12.09

Szentségimádás, virrasztás, vesperás, hangverseny

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. December 12-én, csütörtökön 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömöt és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

Virrasztás a székesegyházban

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére december 13-án, pénteken 18 órakor szentségimádást, 19 órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Gyenge Béla almásfegyverneki plébános.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyház előtt

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!” (Mk 1, 3) Adventben különös figyelmet fordítunk Keresztelő Szent János szavaira, és nagyobb buzgalommal készítjük az Úr útját és az utat a másik ember felé. December 14-én, szombaton 19 órakor lobban lángra a harmadik gyertya a nagyváradi római katolikus székesegyház mellett felállított, két méter átmérőjű koszorún. A mallersdorfi ferences nővérek által előkészített szertartást követően a Katolikus Karitász munkatársai meleg teát, a schönstatti családos csoport tagjai zsíros kenyeret kínálnak az ünneplőknek.

Szentmise a Vártemplomban

A hónap harmadik vasárnapján, december 15-én 16 órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai a jelen levő papokkal és hívekkel közösen esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Kóhr Balázs kanonok.

Karácsonyi hangverseny a székesegyházban

December 15-én, advent 3. vasárnapján 19 órakor kezdődik a keresztény felekezetek közreműködésével megrendezett karácsonyi hangverseny a nagyváradi római katolikus székesegyházban.