https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=158
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek
2018.04.14

Közviták a közösségi projektektől

Április 18-tól kezdve tíz helyszínen szervez közmeghallgatásokat a nagyváradi önkormányzat azokról a közösségi projektekről, melyek támogatást nyerhetnek. A március 9-én lezárult on-line szavazáson két, a váradi magyar közösség számára fontos projekt is jó helyezést ért el. A negyedik helyre a várad-velencei Templom (ma Tineretului) tér felújítása, az ötödikre pedig a hegyaljai kultúrház felújításának terve került. A közmeghallgatások alkalmával azonban nemcsak az internetes szavazáson a legtöbb voksot kapott projektekre, hanem a 42 terv bármelyikére szavazhatnak majd a megjelentek.

A lakossági közviták után az önkormányzat további találkozókat szervez, közleménye szerint a tíz legnagyobb nagyváradi munkáltató alkalmazottai szavazhatnak majd a projektekre.

A döntésnél fele-fele arányban veszik majd figyelembe az on-line és a közmeghallgatások sorén érkezett voksokat, a tíz győztes projekt áfával együtt legtöbb 200 ezer eurós támogatást kap a helyi költségvetésből, melyből 1,5 millió eurót különítettek el a tíz projektre.

Április 18-án, szerdán 17 órától az 56. számú óvodában (Liszt Ferenc utca 75. szám) és ugyanaznap 19 órától az Onisifor Ghibu Elméleti Líceum (Onisifor Ghibu u. 3. sz.) dísztermében tartanak közmeghallgatást.

Április 23-án, hétfőn 18 órától a Ion Bogdan Általános Iskolában (Ion Bogdan u. 13/A. sz)., április 24-én kedden 18 órától pedig a nagyváradi városháza dísztermében lesz közvita.

A Don Orione Líceum (Alexandru Cazaban u. 49/E. sz.) tornatermében április 25-én 18 órától, az Episcop Roman Ciorogariu Ortodox Teológia Líceum dísztermében (Aluminei u. 88. sz.) pedig április 27-én, pénteken 18 órától szervezik meg a közmeghallgatást.

Május 2-án, szerdán 18 órától a nagyváradi Gyermekvárosban, május 3-án, csütörtökön 18 órától a 16. számú Általános Iskolában (Călugăreni u. 4. sz.) lesz közvita.

Május 4-én, pénteken 18 órától a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban (Ciucaşului u. 11. sz.), május 7-én hétfőn 18 órától pedig a Terra hotelben (Făcliei u. 29. sz.) tartják meg a voksolással egybekötött közmeghallgatást.