https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1517
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hitélet
2019.11.18

Búcsúk, egyházzenei hétvége, szentségimádás, Krisztus Király ünnepe

A Szent Erzsébet Idősotthon kápolnájának búcsúünnepe

November 19-én, kedden 11 órakor a nagyváradi intézmény lakói és alkalmazottai körében Böcskei László megyés püspök mutatja be a Szent Erzsébet Idősotthon kápolnájának búcsús szentmiséjét.

A nagyváradi Posticum kápolnájának búcsúja

November 19-én, kedden 11 órakor tartják a nagyváradi Posticum kápolnájának búcsúünnepét. A szentmise főcelebránsa és szónoka Pasca Szilárd csíkszentdomokosi segédlelkész.

Drámapályázat munkáinak bemutatója

November 19-én, kedden 15 órakor a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében mutatják be a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye hittanosai számára meghirdetett drámapályázat munkáit.

Egyházzenei hétvége Nagyváradon

Az egyházzene fontosságáról és annak szakralitásáról tart szakmai napot a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség november 22-én, pénteken 15 órától. Az egyházzenei konferencia helyszíne a püspöki palota díszterme. Szól ez a konferencia papoknak, kántoroknak, az egyházzene kedvelőinek, hitoktatóknak és minden érdeklődőnek. Krisztus Király vasárnapja előtti szombaton, november 23-án 10 órakor veszi kezdetét az egyházmegyei kórustalálkozó a nagyváradi székesegyházban azoknak a plébániai kórusoknak a részvételével, amelyek a liturgikus év folyamán rendszeres zenei szolgálatot végeznek a plébániatemplomokban. Mindkét rendezvény nyitott az érdeklődők számára, a belépés ingyenes.

Szentségimádási lánc a világ körül

„Ő a láthatatlan Isten képmása.” (Kol 1, 16.) – ezzel a mottóval az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő bizottság november 23-ra, Krisztus Király ünnepét megelőző szombatra szentségimádást hirdet, amelybe bekapcsolódnak a nagyváradi egyházmegye plébániái is. Regisztrálni lehet a corpusdomini.iec2020.hu címen. A nagyváradi székesegyházban 17 órakor várják mindazokat, akik szeretnének a világot átölelő szentségimádási láncba bekapcsolódni.

Krisztus Király ünnepe a székesegyházban

Az egyházi évet Krisztus Király ünnepe zárja, amit XI. Piusz pápa rendelt el 1925-ben. November 24-én, vasárnap, Krisztus Király ünnepén 11 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét a nagyváradi székesegyházban. 8 és 18 órakor is lesznek szentmisék a székesegyházban.