https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1516
Szerző: Közlemény
Település: Hegyközcsatár, Hegyközpályi, Siter, Hegyköztóttelek
Rovat: Hírek
2019.11.14

Felújítják a Hegyközt átszelő utat is

Megkezdődött a Hegyköz főútjának rendbetétele Hegyközpályi és Sitervölgy között. A munkagépek szerdán érkeztek meg, a napokban Hegyközpályi határában aszfaltozzák újra a megyei út leromlott állapotban lévő szakaszait. Közben Siter és Sitervölgy között a községi út szélének megerősítésén dolgoznak, hogy még ebben a hónapban ezt is leaszfaltozhassák.

Amint korábban már beszámoltunk róla, a munkálatokat a Bihar Megyei Tanács finanszírozza. Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke korábban elmondta, a Szövetség képviselőinek, polgármestereinek kezdeményezésére és munkája révén az utóbbi harminc év legnagyobb közúti beruházása kezdődött meg a Nagyvárad melletti Hegyközben: tulajdonképpen teljesen megújul a megyeszékhelytől induló megyei, majd a Hegyközcsatáron, Tótteleken és Siteren áthaladó községi út, egészen Sitervölgyig.

Tavaly már teljes mértékben felújították a Nagyvárad és Hegyközpályi közötti hágót, most pedig ugyancsak megyei támogatásból Pályi és Csatár között is leaszfaltozzák azt a szakaszt, amely a hágóról az új lakónegyed mentén ereszkedik le, valamint azt, amelyik a hegyközújlaki letérő környékén húzódik, és nagyon töredezett, illetve hullámos az aszfaltrétege. A csatári községi út felújítására további 2,2 millió lejt utalt ki a Bihar Megyei Tanács.

Bónisz Sándor, Hegyközcsatár polgármestere tudatta, az RMDSZ megyei önkormányzati elnöksége és megyei tanácsi frakciója segítsége nélkül nem tudták volna felújítani az utat. Saját erejükből, vagyis a község költségvetéséből csak arra futotta, hogy foltozgassák, a hosszú távú megoldást azonban az útszélek megerősítése és az újraaszfaltozás jelenti.