https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1482
Szerző: Fried Noémi Lujza
Település: Nagyvárad
Rovat: Közélet
2019.11.01

Felújítják a Szacsvay-iskola épületét

A városi önkormányzat alárendeltségébe tartozó közintézmények idei költségvetésének módosítása mellett útfelújításokról és a Szacsvay-iskola renoválásáról is döntöttek a nagyváradi helyi tanács október havi rendes ülésén.

Az október utolsó napjára összehívott váradi tanácsülésen több kérdésről döntöttek, így például jóváhagyták a Szacsvay Imre Általános Iskola Szaniszló (ma Mihai Eminescu) utcai fő épületének renoválási tervét. A beruházás értéke áfa nélkül 5,9 millió lej, a kivitelezés időtartama 18 hónap.

Bővülhet az Eco Bihor hulladéklerakója is, 4 hektárnál valamivel nagyobb telket kapott használatba a cég az önkormányzat területéből.

Jóváhagyták a Nagyváradi Város Múzeum és a Romániai Képzőművészek Egyesülete nagyváradi fiókjának partnerségét is, ennek célja, hogy különféle kulturális eseményeket szervezzenek, ezekre 15 ezer lejt hagytak jóvá a hely költségvetésből.

Jóváhagyták továbbá a jövendő szabadkőműves múzeum költségeinek önrészét. Az áfával együtt 6,2 millió lejes projekt értékének 2 százalékát és a nem elszámolható költségeket (összesen 2,3 millió lejt) a helyi költségvetésből fizetik. Nagyváradi idei büdzséjét is módosították, a Városi Sportklub például 393,5 ezer lejnyi támogatást kapott cégektől és magánszemélyektől, ezzel kiegészítették a VSK saját költségvetését, a Termoficare Zrt. Pedig 900 ezer lejt kért és 532,3 ezer lejt kapott az önkormányzat tartalékalapjából, ez az hőenergia előállítási és fogyasztói árának különbségét fedező önkormányzati támogatás.