https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1411
Szerző:
Település: Nagyvárad, Margitta
Rovat: Hitélet
2019.10.01

Katolikus egyházmegyei hírek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje a nagyváradi egyházmegyében

A 2020. szeptember 13–20. között Budapesten tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye három plébániája is vendégül látja a NEK missziós keresztjét: Kárásztelek után október 2-án, szerdán délelőtt Tasnád, szerda délutántól pedig október 3., csütörtök estig a nagyváradi székesegyház. Ez az esemény nyitja meg az egyházmegyében a Ferenc pápa által 2019 októberére meghirdetett rendkívüli missziós hónapot.

Szentmisék Boldog Bogdánffy Szilárd tiszteletére

Boldog Bogdánffy Szilárd ünnepén, október 3-án, csütörtökön 18 órakor Böcskei László megyés püspök szentmisét mutat be a nagyváradi székesegyházban, október 6-án, vasárnap 15 órakor pedig Boldog Bogdánffy Szilárd szülőfalujában, a szerbiai Feketetón.

Sajtóapostolok találkozója Nagyváradon

A budapesti székhelyű Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) október 4–6. között a nagyváradi Posticumban szervezi meg a Sajtóapostolok találkozóját. A XVIII. Országos Konferencia címe: A közösségi hálózatból az emberi közösségekbe, avagy a lájktól az ámenig. A házigazda a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a részvétel meghívásos alapon történik.

Várad-szőllősi zenei est

Október 4-én, pénteken 19 órakor folytatódik a Várad-szőllősi zenei estek című programsorozat idei évada. Az est meghívott előadója Sárosi Dániel debreceni orgonaművész.

Hittanolimpikonok zarándoklata

Október 5-én, szombaton Mátraverebély-Szentkútra zarándokolnak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye azon diákjai, akik az elmúlt tanévben jó eredményeket értek el a hittanolimpiákon. A diákokat elkíséri és 12.30 órakor szentmisét mutat be a kegytemplomban Böcskei László megyéspüspök.

Templombúcsú Várad-Őssiben

Október 6-án, vasárnap tartják a Lisieux-i Kis Szent Teréz tiszteletére szentelt várad-őssi templom búcsúünnepét. A 12 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Fejes Rudolf Anzelm O. Praem. premontrei apát lesz.

Szentségimádás

A hónap első vasárnapján, 6-án Margittán és Sülelmeden lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.