https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1388
Szerző:
Település: Nagyvárad, Margitta
Rovat: Hitélet
2019.09.23

Hálaadás, orgonakoncert, ministránstalálkozó, bérmálás

Hálaadó ünnepség a püspöki palotában

A Szent Családról Nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek 1999 óta, éppen 20 éve végzik intézményesített formában odaadó és gyümölcsöző szolgálatukat Nagyvárad legszegényebbjei között. Ezzel a szolgálattal szorosan összenőtt Renáta (Renate Elisabeth Meier) nővér neve, hiszen 19 éven keresztül vezette a Kis Szent Teréz házat. A szegények iránti töretlen elkötelezettsége, derűs reménye és Krisztus-sürgette szeretete által egyházi és világi közösségek egyaránt tapasztalhatták Isten gyógyító jelenlétét, gondoskodását. Szeptember 24-én, kedden 16.30 órakor Böcskei László megyés püspök a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye papjaival és szerzeteseivel közösen szentmisét mutat be a püspöki kápolnában, hálát adva a Jóistennek a nagyváradi közösségtől búcsúzó nővér hivatásáért, jelenlétéért, szolgálatáért. A szentmise után, 17.30-tól a püspöki palota dísztermében tartandó hálaadó ünnepségre várják mindazokat, akik személyesen is szeretnének köszöntet mondani Renáta nővérnek.

Szent Vince ünnepe a Katalin telepen

Szeptember 27-én, pénteken, Páli Szent Vince rendalapító emléknapján 18 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a lazarista atyák a Katalin-telepi templomban.

Várad-szőllősi zenei estek

Szeptember 27-én, pénteken 19 órakor folytatódik a Várad-szőllősi zenei estek című programsorozat idei évada. Az est előadója Marcel Octav Costea bukaresti orgonaművész.

Egyházmegyei ministránstalálkozó Margittán

„Örüljetek az Úrban mindenkor!“ (Fil 4, 4) mottóval szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Margittai Római Katolikus Plébánia szeptember 28-án, szombaton a X. Egyházmegyei Ministránstalálkozót, melynek idén is a margittai római katolikus egyházközség ad otthont. A találkozó egyik fő célja, hogy az oltár körül szolgálatot teljesítő gyermekeknek és fiataloknak lehetőséget nyújtson az ismerkedésre, a tapasztalatok és a szolgálattal járó öröm megosztására. Egyben bátorítást is akar nyújtani mindazoknak, akik szolgálatukkal széppé és Istenhez méltóvá teszik a szent liturgiát. A szervezők 9 órától várják a ministránsokat, illetve az őket felkaroló lelkipásztorokat, hitoktatókat, és kérik, hogy tartsanak ki a program végéi.

Bérmálás Biharpüspökiben

Szeptember 29-én, vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmisén Böcskei László megyés püspök 13 fiatalt részesít a keresztény nagykorúság szentségében a biharpüspöki plébániatemplomban. Felkészítésüket Varga Sándor plébános végezte.