https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1269
Szerző:
Település:
Rovat: Gazdaság, Agrárvilág
2019.07.29

Falugazdászokról az agrárminiszterrel

Négy romániai megye magyar tanácselnökével, köztük Pásztor Sándorral, a Bihar megyei önkormányzat vezetőjével tartott zártkörű találkozót dr. Nagy István magyarországi agrárminiszter a múlt héten Tusnádfürdőn, a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor alkalmából.

A találkozón elsősorban a falugazdász program kihívásai kerültek napirendre, tekintetbe véve, hogy az RMDSZ civil szervezetein keresztül újraszervezték az erdélyi falugazdász programot. Bihar megyének a Szatmárt, Szilágyot és Máramarost is tömörítő Partium Gazdaságáért és Vidékfejlesztéséért Egyesület keretében hét falugazdásza van.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke tájékoztatta továbbá dr. Nagy Sándor földművelésügyi tárcavezetőt a megye mezőgazdasági mutatóiról és a számos fejlesztési lehetőségről, amelyek ebben az ágazatban még megtalálhatók, hiszen itt nagyon jó minőségű termőföldek találhatók, elsősorban a magyar–román országhatár menti övezetben. A jó hangulatú szakmai találkozón Pásztor Sándor meghívta Biharba a minisztert, hogy személyesen is meggyőződhessen ezekről a lehetőségről, és tájékozódjon maguktól a gazdáktól a felmerülő problémákról.