https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1243
Szerző:
Település: Székelyhíd, Hegyközszentmiklós
Rovat: Közélet, Gazdaság
2019.07.04

Aszfaltoztak Székelyhíd és Szentmiklós között

A Bihar Megyei Tanács finanszírozásával 3,2 kilométer hosszan újult meg teljesen a Székelyhíd és a Hegyközszentmiklós közötti megyei út. Az itt elvégzett munkálatokkal jelentősen meghosszabbodott a két települést összekötő műút tartóssága, amelyet a régi aszfaltrétegen keletkezett kátyúk és repedések, továbbá az ezeken leszivárgó víz és a szélsőséges időjárás veszélyeztetett.

A munkálatokat a helyszínen Csuka József, Székelyhíd alpolgármestere ellenőrizte szerdán délután. Mint mondta, az érmelléki és a Székelyhíd környéki polgároknak jogos elvárásuk volt, hogy ugyanúgy, mint a megye más részein élők, ők is jó minőségű aszfaltúton közlekedhessenek. A székelyhídi városvezetés és a megyei vezetőség, valamint az országos RMDSZ-es képviselet közbenjárásával, a vállalásokat teljesítve Székelyhídról immár minden irányban jó úton lehet közlekedni.

A Bihar megyei önkormányzat az idei esztendőben összesen 100 kilométernyi megyei út teljes felújításáról döntött, hogy hozzájáruljon a települések közötti közúti összeköttetés fejlesztéséhez, az infrastruktúra javításához és a helyi gazdaság erősítéséhez, illetve a kiemelt turisztikai célpontok megközelíthetőségének, forgalmának javításához.

Az előző két hétben ugyancsak a megyei tanács megrendelésére és anyagi hozzájárulásával aszfaltoztak több érmelléki településen, például Kiskerekiben, Monospetriben és Szalacson is.