https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1200
Szerző:
Település: Vársonkolyos
Rovat: Hírek
2019.06.11

Kerékpártúra a Királyerdőben

Biciklitúrát szervez szombaton Vársonkolyostól a Királyerdő-hegység északi részébe a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM).

A biciklitúra június 15-én, szombaton reggel 9.30-kor indul a vársonkolyosi Nagy Magyar-barlang bejárata elől, és a Győzelem vízkelet – Révtízfalu – Pokol-barlang – Tomnatek – Bertény – Rév útvonalon folytatódik. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy nehéz és emelkedőkkel teli útvonalról van szó, csakis hegyi kerékpárral lehet teljesíteni a távot. A bukósisak és a láthatósági mellény viselete kötelező!

Akik szeretnének részt venni a rendezvényen, azok a reggeli vonattal vagy saját személygépkocsijukkal érkezhetnek Sonkolyosra. A biciklitúra útvonalán a megállóhelyeken különféle meglepetésekkel várják a szerveszők a részvevőket. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Bihar megyei TDM román nyelvű Facebook-oldalán (Agenția de Management al Destinației Bihor) található jelentkezési űrlap kitöltésével lehet.

A rendezvény az Európai Fejlesztési Alap támogatásával, a Bihar megyei TDM által elnyert, RO–HU határon átnyúló pályázat részeként valósul meg.

További részletek kérhetők a 0771/314–601-es telefonszámon Bauman Dieter-Gergőtől.