https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1085
Szerző: Hajdu Attila
Település: Nagyvárad
Rovat: Sport
2019.04.18

Akadozik a VSK gépezete

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a Nagyváradi Városi Sportklub (VSK) csapatai rendre jó eredményekkel örvendeztetik meg szurkolóikat (2016-ban és 2018-ban a kosárlabdázók bajnoki címe volt a legnagyobb siker), az utóbbi időben viszont már akadozni látszik a kosár- mellett a vízi- és a kézilabdacsapat gépezete is.

A bajnoki címvédő kosárlabdacsapat nem kezdte a legjobban az évet, ugyanis a felsőházi rájátszásban előbb a temesváriaktól kapott ki hazai pályán, majd a szebeniekkel szemben is alulmaradt az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A rivális Kolozsvári UBT elleni meccsen sem termett babér Cristian Achim együttesének, drámai körülmények között kapott ki 2 ponttal (73–71), így a negyedik helyről várhatja a folytatást. Ez nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis az alsóházi rájátszásból valószínűleg a két fővárosi gárda, a Steaua és a Dinamo csatlakozik majd az élen álló hat együtteshez az egyenes kieséses szakaszban.

A Román Kupa negyeddöntőjében a Steaua lesz majd a váradiak ellenfele. A legutóbbi idény bajnoki döntőjének szereplői jelenleg halovány teljesítményt nyújtanak.

Elúszhat a második hely

A vízilabdázók egyelőre még a rangsor második helyén állnak a rivális Bukaresti Steaua mögött, ám utóbbi értékes pontokat veszített a Brassói Sportul Corona elleni párharcban. A Cenk alatti város gárdája veretlenül (8–8 és 10–9) zárta a bajnok elleni párharc első felvonását (a Steauát legutóbb 2017 tavaszán a váradiaknak sikerült legyőzniük), így a VSK számára sorsdöntőnek ígérkezik majd a Brassó elleni visszavágó. Az őszi idényben Váradon mindkét gárda egy-egy győzelmet ért el, így a váradiaknak is nyerniük kell majd legalább egyszer a Sportul Corona otthonában, de lehet, hogy ez is kevés lesz az alapszakasz második helyének megszerzéséhez.

A legutóbbi három idényben a szurkolók azt már megszokhatták, hogy a VSK-nak nincs esélye a bajnoki címre a Steaua ellen, ám félő, hogy idén csak a bronzcsatában lesz majd érdekelt az együttes.

Visszaesés a kéziseknél

A férfi kézilabdacsapat mondhatni erőn felül teljesített eddig, ugyanis az átalakított és megfiatalított keret ellenére partiban volt az első helyért a román másodosztály negyedik csoportjában. Az éllovas székelyudvarhelyieket még legyőzték ugyan a váradiak, át is vették a vezetést a rangsorban, ám ezután Nagybányán és a Segesvári HCM-től is kikaptak, így a harmadik helyre estek vissza a hatcsapatos széria rangsorában. Ráadásul a csapat egyik alapembere, Cosmin Liberț külföldre igazolt, ez pedig nagy érvágást jelent a VSK-nak.