https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=105
Szerző:
Település: Nagyvárad, Tenke
Rovat: Hírek, Hitélet
2018.03.12

Lelkigyakorlat, gyermekotthonok találkozója, vesperás, szentségimádás

Nagyböjti lelkigyakorlat Biharpüspökiben

„A böjt felráz, figyelmesebbé tesz minket Isten és a felebarátaink iránt, felkelti akaratunkat, hogy engedelmeskedjünk Istennek, aki egyedül képes betölteni éhségünket.“ (Ferenc pápa) Március 16–18. között nagyböjti lelkigyakorlatot tartanak Biharpüspökiben. Pénteken és szombaton 18, vasárnap 10 órakor kezdődnek a szentmisék, melyek főcelebránsa és szónoka Vakon Zsolt püspöki titkár.

Gyermekotthonok találkozója Nagyváradon

„Nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, mi mindent tett.” (Mk 3, 8b) Ezzel a mottóval március 17-én, szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében tartják a Bihar megyében működő magyar nyelvű gyermekotthonok képviselőinek találkozóját a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Lelkipásztori Központjában (Kanonok sor 13. szám). A találkozó 14 órakor, a székesegyházban tartandó lelki programmal ér majd véget, amire szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt.

Szentmise a Vártemplomban

Március 18-án, a hónap harmadik vasárnapján 16 órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen esti dicsérettel (vesperás) egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Pálos István főesperes-kanonok.

Szentségimádás Tenkén és Újsástelken

Március harmadik vasárnapján, 18-án Tenkén és Újsástelken lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.