https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1020
Szerző: Balázs Anita
Település: Nagyszalonta
Rovat: Közélet
2019.03.26

Hajdúvárosi hírcsokor

Új gyógyszertár a városban

Nagyszalontán a kocsmák mellett bizonyára bankfiókból és a gyógyszertárból van a legtöbb. Érdekes látlelete társadalmunknak a kocsma-gyógyszertár-bank hármas, de úgy tűnik, ezek megélnek. Így hát újabb patika nyílik Nagyszalontán is, mégpedig a körforgalom és a városháza között, noha a patikák száma a városban így is jelentős.

Szemetelnek, de nem fizetnek

A megyei hulladékgazdálkodási stratégia gyakorlatba ültetése késésben van. Ez azért is rossz hír, mert időközben az Európai Unió bezáratta a megye vidéki szeméttelepeit, és a városoknak a nagyváradi, korszerű lerakóba kell szállíttatniuk a hulladékukat. Ez rengeteg többletköltséggel jár. Úgy illik, hogy mindenki, aki szemetet termel, kivegye a részét a hulladékkezelés költségeiből is. Ennek jegyében az önkormányzat és az AVE szemétszállító cég úgy határozott, hogy felülvizsgálják a szolgáltatást igénybe vevők jegyzékét. Meg akarják állapítani, hogy minden adófizetőnek van-e szerződése a szemétszállítóval. Ingyen ugyanis nem akarják elvinni senki szemetét. Akinek tehát nincs szerződése, az minél hamarabb kösse meg.

Be lehet fizetni az adókat

Január közepétől be lehet fizetni a polgármesteri hivatalban a helyi adókat. A hivatal pénztára munkanapokon 8.30-tól 16 óráig tart nyitva. Akik az Adóügyi Osztállyal is szeretnék tisztázni a befizetendő összeg mértékét, azok munkanapokon 8-tól 11 óráig, illetve 14-től 16 óráig tehetik ezt meg. Fontos tudnivaló, hogy azok, akik az adójukat folyó év március 31-ig befizetik, 10 százalékos kedvezményben részesülnek.