https://www.biharmegye.ro/index.php?oldal=iras&id=1012
Szerző:
Település: Nagyvárad
Rovat: Hírek
2019.03.24

Nagyváradi témájú fotópályázat

Az Összefogás Nagyváradért Egyesület az Euro Foto Art Egyesülettel közösen amatőr fotósok számára hirdet fotópályázatot Szent László városa az én városom! címmel immár harmadik alkalommal.

A szervezők keresik Nagyvárad legjobb amatőr fotósát és a városról készült legnépszerűbb online fotót. A címek megszerzése érdekében pályázni lehet legalább 1, maximum 3 digitális képpel, amely azonosíthatóan Nagyváradon készült, és terjedelmében 30x45 cm-es, minőségi nagyításra alkalmas.

A jelentkezőnek az Összefogás Nagyváradért Egyesület e-mail címére (osszefogas@yahoo.com) kell elküldenie a képeit, a levélben tüntesse fel a pontos nevét, és pár mondatban fogalmazza meg, hogy mit jelent számára Nagyvárad, mit szeretne fotóival közvetíteni, elmondani.

A beküldendő képek paraméterei: JPG formátum; az ábrázolt látványosság felismerhető legyen; a kép legyen jó minőségű; a kép minimális korrekciója megengedett: a szín és kontraszt javítása, de mellőzzék a kép klónozását vagy speciális retusáló programok használatát.

Minden benevezett kép automatikusan mindkét kategóriában (A legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2019, Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2019) indul, csak az elbírálásuk módja lesz különböző: a legnépszerűbb fotót a like-ok száma alapján választják ki, míg a legjobb fotósról a zsűri dönt. A legnépszerűbb online nagyváradi fotó idei címére pályázó képeket az Összefogás Nagyváradért Egyesület Facebook-oldalán külön albumban teszik közzé, és az nyer, amelyik a legtöbb like-ot kapja. Nagyvárad legjobb amatőr fotósát 2019-ben szakmai zsűri választja meg az elfogadott képek arányában.

A beküldött képekből kiállítást szerveznek, a megnyitó a Festum Varadinum rendezvénysorozatának része lesz. Az eredményt a sajtóban teszik közzé, a díjakat pedig a tárlatnyitón fogják átadni.

A képek beérkezése: 2019. április 1–14.

Like-ok gyűjtése: 2019. április 15–22.

Kiállítás-megnyitó és ünnepélyes díjátadás: 2019. május 10., 18 óra, a Vilidár István Stúdiógaléria, a Nagyváradi Vár C szárnyának I. emeletén.

Díjak:

– Az első három legtöbb like-ot gyűjtő fotó készítői ingyenes, magyar nyelvű fotótanfolyamon vehetnek részt Tóth István felajánlásának köszönhetően;

– Nagyvárad legjobb amatőr fotósa digitális fényképezőgépet nyer.

Pető Dalma önkormányzati képviselő,

az Összefogás Nagyváradért Egyesület alelnöke

Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke