Dirty Slippers-koncert Nagyváradon

Március 9-én, szombaton 20 órától lemezbemutató és turnényitó koncertet tart a Dirty Slippers pop-rockzenekar a nagyváradi Moszkva Kávézóban.

A Dirty Slippers 2005-ben alakult Gyulán, történetük pedig meseszerűen indult. Első koncertjeiket a Supernem előtt tartották, a kilencediket pedig már a budapesti Petőfi Csarnokban. 2009-ben meghívást kaptak az Amerikai Egyesült Államokba, ahol George Shilling nemzetközileg elismert producerrel (Mike Oldfield, Oasis, Boy George) elkészítették első nagylemezüket, amely Közel hozzád címmel jelent meg, s feljutott a MAHASZ albumeladási toplistára is.

A zenekar azóta is folyamatosan turnézik, hat európai országban léptek fel olyan ismert zenekarok társaságában, mint a német Sportfreunde Stiller vagy az ír The Coronas. 2012-ben a Bihar megyei Borson játszottak több ezer ember előtt a Republic-kal (az együttessel egyébként már nyolc éve koncerteznek együtt). A Dirty Slippersben muzsikáló fiúk azóta is tervezik a nagyváradi koncertjüket. Ez az álmuk idén beteljesedik, hiszen március 9-én a Moszkva Kávézó színpadán mutatják be legújabb, sorban harmadik nagylemezüket, amely tavaly nyáron jelent meg Kitűzöm a zászlót címmel. Egyébként a Kitűzöm a zászlót klubturné 2019 első állomása Várad. A zenészek ez év tavaszán új albumukkal bejárják az egész Kárpát-medencét.

A koncert másik különlegessége az, hogy a zenekar nemcsak saját dalokkal, hanem a kedvenc zeneszámai feldolgozásaival is színesíti a programot, így felcsendülnek majd Republic-bulihimnuszok, valamint Bryan Adams-, Elvis Presley- és Beatles-nóták is.

A nagyváradi koncertre a belépőjegy elővételben 15, az esemény napján pedig 20 lej.

A Dirty Slippers egyik új dala, az Éjféltől itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=vSKNbUyvgeY

2019.02.25