Irány a stúdió! – Farsangi nyílt nap a Szigligeti Stúdióban

Február 16-án, szombaton Irány a stúdió! címmel farsangi nyílt napot szervez a nagyváradi Szigligeti Színház: az egésznapos programsorozat célja, hogy a színházbarátok megismerkedhessenek a Sonnenfeld-palotában található multifunkcionális művészeti központtal és annak új, emeleti tereivel. A szervezők ugyanakkor gyűjtést is hirdetnek a Szigligeti Stúdió további épületfejlesztésére.

A nyílt nap 15 órakor jótékonysági vásárral és a Lilliput Társulat közreműködésével szervezett farsangi játszóházzal kezdődik. A vásáron a színház társulati tagjai által készített süteményeket, illetve tombolát vásárolhatnak az érdeklődők.

17  órától a stúdió fekete termében a márciusban bemutatandó új, nagyszínpadi előadás, a Napnyugat expressz kulisszáiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A nyílt próbát a Matei Vișniec-dráma rendezője, Zakariás Zalán tartja. A nyílt próba után smink- és frizurasarokkal, illetve a helyszínen kölcsönözhető ruhákat kínáló jelmeztárral készülnek a szervezők.

Szintén 17 órától a Nagyvárad Táncegyüttes tart táncszínházi beavatót Ki vagy te, táncszínház? címmel. A félórás foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a színház Facebook-oldalán és honlapján lehet.

Az estet 21 órától karaoke-parti zárja, erre regisztrálni szintén az esemény Facebook- és weboldalán lehetséges.

Az eseményekre a belépés ingyenes, a szervezők ugyanakkor várják a közönség szívélyes felajánlásait, adományait.

2019.02.05
Galéria