Száz év kaland Láng Gusztávval

A Kántor Lajos és Láng Gusztáv szerzőpáros Száz év kaland – Erdély magyar irodalmáról című kötet (Bookart Kiadó, 2017) nagyváradi bemutatóját február 8-án, pénteken 18 órától tartják a Szigligeti Stúdió fehér termében (Szilágyi Dezső, ma Moscovei utca, Sonnenfeld-palota). Jelen lesz Láng Gusztáv irodalomtörténész, a művet Boka László irodalomtörténész és Markó Béla költő méltatja. Házigazda Szűcs László, a Várad kulturális folyóirat főszerkesztője.

„Nemcsak elválaszthatatlan barátok voltunk, hanem vetélytársak is Kántor Lajossal. Nemes vetélkedés volt, mert nem legyőzni akartuk egymást, hanem, ha lehet, méltóvá lenni közös ideálokhoz, ha lehet, még méltóbbá” – mondta a közös munkáról és a közelmúltban elhunyt szerzőtársáról Láng Gusztáv a könyv egy korábbi bemutatójára küldött üzenetében.

A mostani mű a szerzőpáros 1970-es években kiadott, ma már legendás Romániai magyar irodalom 1944–1970 című irodalomtörténeti kötetének folytatása. A Száz év kaland a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható, minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező Várad folyóirat.

2019.02.05
Galéria