Városfejlesztési terveket rangsorolhat a lakosság

Internetes konzultációt indított a Világbank és a Metropolisz Övezetek Szövetsége, hogy az érintett lakosság március 22-éig rangsorolhassa a megyeszékhelyük számára lényeges fejlesztési terveket.

A Világbank a Metropolisz Övezetek Szövetségével, az Urbanize Hubbal és helyhatóságokkal közösen több olyan projektet azonosított, melyeknek kiemelt jelentőségük van a Bukarest vagy a 40 megyeszékhely valamelyike számára. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal és a Nagyváradi Metropolisz Övezettel közösen tíz, összesen 2,5 milliárd euró értékű projektet azonosított, melyek fontosak a metropolisz övezetben élőknek is.

A projektek a következők: a Nagyvárad és Arad közötti vasútvonal villamosítása; a Nagyváradi Egyetem kampuszának bővítése; az észak-erdélyi autópálya Berettyószéplak és Bors közötti szakaszának megépítése; a Nagyvárad és Kolozsvár közötti vasútvonal villamosítása; a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér bővítése; az új váradi sportcsarnok megépítése; a Nagyvárad és Arad közötti gyorsforgalmi út; az Eurobusiness Ipari Park bővítése; az Emanuil Gojdu téren közlekedési folyosó kialakítása; bekötőút építése a nagyváradi körgyűrű és az A3 jelű, észak-erdélyi autópálya között.

A polgároktól azt kérik, hogy a https://kwiksurveys.com/s/e7k9afsk linkre kattintva válasszák ki városukat, és az általuk felállított fontossági sorrendben 1-től 10-ig rangsorolják a projekteket. A kampány végén a rangsorolt projekteket összesítik, és a későbbi döntések alapját képezhetik majd – zárul a polgármesteri hivatal közleménye.

2019.02.03
Galéria
A bihari megyeszékhelyen 10 fejlesztési tervet lehet rangsorolni