Dánielisz-kötet az anyanyelvről

Az Arany János bicentenárium alkalmából meghirdetett emlékév végén jelenik meg a nagyszalontai és Bihar megyei kultúrélet jeles képviselőjének, Dánielisz Endrének az ünnepelt költő, a magyar nyelv mestere emléke előtt is tisztelgő könyve Nyelvőrség Biharországban címmel.

A Tanár úr több éven át publikálta folytatásokban a Biharország hasábjain azokat az anyanyelv védelme mellett kiálló írásait, melyek szakszerűségük mellett a szélesebb olvasóközönséget is célozzák, diákokat és felnőtteket, a magyar nyelvet helyesen használni igyekvő bihariakat. Szó esik a válogatásban Arany nyelvi gazdagságáról, rokon nyelvekről, különböző helyzetekben nyelvünk helyes használatáról, továbbá helyesírásunk szabályainak legújabb változásairól. Mindez magyarul, közérthetően, és azzal a szenvedéllyel, ami a szerzőt a magyar nyelv pontos és helyes használata érdekében mindig is jellemezte.

A Várad kiadó és a Holnap Kulturális Egyesület közös gondozásában megjelenő könyv nagyszalontai bemutatójára március 13-án, kedden 18 órára várják az érdeklődőket a Magyar Házba.

2018.03.09
Galéria
Kulcsszavak: