Hittanverseny, imahét, szentségimádás

Országos hittanverseny

Január 18–20. között a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös szervezésében tizenharmadik alkalommal tartják meg a Hivatások nyomában címet viselő országos hittanverseny. Az idei verseny témája Boldog Apor Vilmos vértanú püspök, Boldog Batthyány-Strattmann László szemorvos és Tiszteletreméltó Kaszap István jezsuita novícius élete. A díjkiosztó ünnepség január 19-én, szombaton 18 órakor kezdődik a püspöki palota dísztermében, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Imahét a Krisztus-hívők egységéért

„Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,18) mottóval hirdették meg ebben az évben a keresztény egység imahetét. Január 20-án, vasárnap 17 órakor a keresztény felekezetek helyi elöljáróinak vezetésével a nagyváradi római katolikus székesegyházban imádkoznak az egységért, hogy Jézus Krisztus főpapi imájában elhangzottak megvalósuljanak: „Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem.” (Jn 17,21). Várják mindazokat, akik szívügyüknek tartják a keresztények közötti egység előmozdítását, hogy a kereszténység az egység jelévé és kovászává váljon a világ számára.

Szentségimádás Nagyvárad-Szöllősön

Január harmadik vasárnapján, 20-án a nagyvárad-szöllősi plébániatemplomban lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.

2019.01.14
Galéria
Kulcsszavak: