Tudnivalók a váradi adófizetésekről

Adókat és illetékeket január 15-től fizethetnek ismét a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

Bár a gazdasági igazgatóság január 3-tól várja az ügyfeleket hétfőtől csütörtökig 7.30 és 18, pénteken 7.30 és 15.30 óra között, a helyi adókat és illetékeket január 14-től kezdve lehet majd ott befizetni.

Az említett időszakban bélyegilletéket, parkolási vagy közlekedési bírságokat, illetve a különféle engedélyek árát lehet befizetni. Akinek 2018-as adóelmaradása van, az banki utalással vagy postai utalvánnyal fizetheti azt be.

Az eladott ingatlanok adóbevallását a magánszemélyektől a 8–11-es a jogi személyektől a 18–20-as ablakoknál átveszik, de ezek feldolgozását január 15. után kezdik el. A járművek forgalomba íratási íveit akkor láttamozzák, ha benyújtják az adó megállapításához szükséges nyilatkozatot és dokumentumokat. A decemberben megkötött adásvételi szerződéseket január 31-éig kell nyilvántartásba vétetni ahhoz, hogy az eladónak már ne kelljen adót fizetnie.

A helyi adókat és illetékeket január 15-től kezdődően lehet befizetni személyesen, de ezt megtehetik postán, a CEC Bank kirendeltségeinél, illetve internetek a városháza honlapján (www.oradea.ro, Plăţi Online menüpont) a www.ghiseul.ro honlapon keresztül is.

2018.12.31
Galéria
Kulcsszavak: