Katalóniába és Itáliába Váradról a Tarommal

Tavasztól menetrend szerinti légi járatokat indít Nagyváradról a Tarom, jelentette be október végén Pásztor Sándor, Bihar Megye Tanácsának RMDSZ-es elnöke és Werner Wolff, a román állami légitársaság vezérigazgatója.

A Bihar megyei önkormányzat fennhatósága alá tartozó Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér fejlesztése érdekében több légitársasággal is egyeztetnek charter- és menetrend szerinti járatok indításáról, erről lapunk is beszámolt. „A nyugat-európai nagyvárosokba tartó menetrend szerinti járatok beindításáról leggyorsabban a Tarom döntött” – idézi Pásztor Sándor megyei tanácselnököt a Bihar Megyei Tanács Elnöki Kabinetjének Sajtószolgálata. Az eredeti tervek szerint decembertől, de végül a repterek fogadóképességét is szem előtt tartott tárgyalások eredményeként áprilistól Barcelonába az El Prat, valamint Milánóba a Malpensa repülőtérre viszi Nagyváradról az utasokat a román állami légitársaság. Ha a Tarom bővíti repülőgépflottáját, akkor további európai nagyvárosokba – így Londonba és Frankfurtba – is indít majd járatokat, mondta Werner Wolff vezérigazgató.

A barcelonai járatra várhatóan 150 eurótól kezdődnek a jegyárak (egy oda-vissza út), az olaszországi célpontok esetében pedig egy jegy legkevesebb 99 euróba kerül. A légitársaságnál már lehet helyeket foglalni.

2018.12.23
Galéria