Küldöttjelölés és kitüntetés

XLVIII. küldöttgyűlését tartotta az RMDSZ Bihar megyei szervezete december 14-én. Politikai tájékoztatót tartott Kelemen Hunor szövetségi elnök, megválasztották a Szövetségi Képviselők Tanácsának új Bihar megyei tagját, valamint a kongresszusi küldötteket is.

Erős magyar képviseletre lesz szükség az Európai Néppártban a jövő májusi európai parlamenti választás után - többek között erről is beszélt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a Bihar megyei szervezet múlt pénteki küldöttjelölő küldöttgyűlésén. Kelemen Hunor belpolitikai kérdésekre is kitért, például arra, hogy hol és milyen pártokkal lehetséges az együttműködés. A politikus elmondta, a 2019-es országos költségvetés tervezetét még nem nyújtották be a parlamentbe, de a már ismert javaslatok alapján nem tartja elfogadhatónak, hogy a megyei önkormányzatokat kihagynák a személyi jövedelemadó visszaosztásából, vagy hogy településekre és útépítésekre kevesebb pénzt fordítsanak.

A küldöttgyűlés Borsi Imre Lóránt személyében új taggal bővítette a Bihar megyei SZKT-tagok csapatát, és megválasztották azt a 39 kongresszusi küldöttet és öt póttagot, akik a korporatív tagok mellett képviselik majd a Bihar megyei RMDSZ-szervezetet az érdekvédelmi szövetség jövő év elején esedékes kongresszusán.

A szövetségi elnök jelenlétében vehették át az oklevelet és plakettet, illetve kisplasztikát a Beöthy Ödön-díj 2018-as kitüntetettjei. Példamutató önkormányzatként a Mados Attila vezette Bihardiószeg részesült az elismerésben, Béres Attila székelyhídi polgármestert pedig a Gyermekeinkben a jövőnk elnevezésű program gyakorlatba ültetéséért kapott díjat.

2018.12.18
Galéria
Kelemen Hunor szövetségi elnök tartott politikai tájékoztatót
Előtérben a 2018-as Beöthy Ödön-díjasok: Béres Csaba és Mados Attila