Adventi kézműves nap Nagyszalontán

Mézeskalács és forró csoki illata, fenyőfa és csillogó, ünnepi fények, szalmadíszek és kézművesség mesterfokon. Talán ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a legjobban a nagyszalontai Sinka István Kézműves Kör szervezésében december 21-én, pénteken délután 4 órától a Zilahy Lajos Művelődési Házban megrendezésre kerülő kézműves foglalkozást, amelyre szeretettel várnak minden olyan gyermeket, aki szeretné elkészíteni saját, egyedi karácsonyfadíszeit a szeretet ünnepére. A belépődíj 10 lej, a bevételt teljes egészében az egyesület működtetésére fordítja a vezetőség.

A délután során úgynevezett útlevélrendszerben zajlanak majd a foglalkozások. Ez azt jelenti, hogy minden gyermek kap egy lapot, amit a foglalkozás-vezetőkkel a különféle kézműves asztaloknál le kell pecsételtetni, majd a hiánytalanul kitöltött lapocskát be kell dobni a tomboladobozba, ugyanis 3 szerencsés gyermek ajándékcsomagot vihet haza a nap végén.

A kínálatot sütivásár és a karácsonyi italsarok is gazdagítja, sőt, aki szeretné, hozhat magával süteményt, és el is adhatja jelképes összegért a résztvevőknek. A kézműves kör termékeit is megvásárolhatják majd az érdeklődők, a különleges, kézzel készített tárgyak akár karácsonyi ajándéknak is tökéletesek.

A szervezők szeretettel várnak minden gyermeket, a nyári tábor korábbi résztvevőit és a kézművességgel csak most ismerkedő kicsiket és nagyokat egyaránt.

2018.12.17